• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Spanband

Spanband

Een spanband is een heel veelzijdige en veel gebruikte accessoire. Dit hulpmiddel om bijvoorbeeld lading vast te zetten wordt veelvuldig gebruikt en dit is dan ook de reden dat Kippers Rijssen een ruim assortiment spanbanden voert. In onze webwinkel kan zowel de zakelijke –als de particuliere klant terecht voor spanbanden tegen voordelige prijzen. Wij presenteren hier graag het volledige aanbod dat wij voor u op voorraad hebben.

Toepassingsmogelijkheden

Spanbanden worden veel gebruikt voor het vastzetten en vastsjorren van ladingen. Elke vrachtwagenchauffeur zal dit hulpmiddel in zijn wagen hebben liggen. Dit zelfde geldt voor iedereen die een aanhangwagen heeft en mocht dit niet zo zijn, dan raden wij u aan er direct één te kopen. Naast het vastzetten van ladingen is een spanband ook uitstekend te gebruiken voor het vastzetten/vastsjorren van tenten, attracties en reclameborden. Met recht is de spanband dan ook een veelzijdig artikel te noemen.

Maximale belasting

U kunt niet zomaar elke spanband voor elke klus gebruiken. U dient namelijk rekening te houden met de maximale belasting die een spanband aan kan. Neemt u hierbij geen risico’s, want dat het verliezen van een lading op een drukke weg verregaande gevolgen kan hebben hoeven we vast en zeker niet nader toe te lichten. Spanbanden zijn bovendien in verschillende lengtes verkrijgbaar. In de productspecificaties van de betreffende band vind u zowel de maximale belasting als de lengte terug, zodat u zelf snel en eenvoudig de juiste keuze kunt maken. Verschillende lengtes van: 2 meter, 6 meter, 10 meter & 15 meter.

Maximale belasting:

Werking Spanbanden

Het is goed om te weten dat spanbanden vaak uit twee onderdelen bestaan. Deze onderdelen zijn het:

  • Rateldeel
  • Spandeel

Met het rateldeel spant u het spandeel (de band zelf) en dit gebeurt door of een opwaartse duwbeweging of door een trekbeweging. Uiteraard speelt veiligheid wederom een belangrijke rol en daarom is het rateldeel voorzien van onder andere een vergrendeling, waardoor de spanband niet los kan schieten.

Wij zien uw bestelling graag tegemoet en leveren deze binnen twee werkdagen bij u af. Heeft u vragen over dit artikel of over het bestellen ervan? Neemt u dan gerust contact met ons op.