• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Bouwdrogers

Bouwdrogers

Wanneer u uw pand of woning gaat verbouwen is het goed om te weten dat hierbij veel bouwmaterialen gebruikt worden die met water vermengd moeten worden. Wanneer het geheel vervolgens moet uitharden, moet dit vocht uiteraard ook weer weg. Dit kan zorgen voor hoge vochtconcentratie in uw woning of pand. Wanneer hier niets aangedaan wordt, kan het al gauw muf gaan ruiken en kan er zelfs schimmel ontstaan. Daarnaast kan een te hoge vochtconcentratie ook de isolatie aantasten, houten constructies kunnen gaan uitzetten en de sterkte van de bouwmaterialen kunnen verminderen. Deze problemen komen het meest voor bij chapewerken, beton storten en stuckwerken. Dit zijn problemen waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Gelukkig is de oplossing erg eenvoudig: een bouwdroger inzetten.

Wat is een bouwdroger?

Het natuurlijk laten drogen van uw huis kunt u doen door uw ramen en deuren open te zetten tijdens droog weer. Dit kan echter tot wel 18 maanden duren. Het is begrijpelijk dat u liever niet 18 maanden wilt wachten om te kunnen beginnen met behangen en verven. In dat geval is een bouwdroger de ideale oplossing. Met het gebruik van een bouwdroger kunt u de droogtijd terug dringen tot slechts een paar weken of maanden. Ook is het mogelijk om het te combineren met natuurlijk drogen. Een bouwdroger is een machine die vochtige lucht uit de ruimte opzuigt en opvangt in een opvangbak. Wanneer het kouder is dan 12 graden zal een bouwdroger zijn werk niet goed kunnen doen. Als u uw woning in de winterperiode moet laten drogen doet u er verstandig aan om het met een warmtepomp aan te schaffen. Bij Kippers beschikken over Bouwdrogers als:

  • BD70P
  • BDE50
  • BD90P
  • BDE70
  • BDE90

Hoe werkt een bouwdroger?

Met een bouwdroger kunt u dus vocht uit de vloeren en muren onttrekken doordat de bouwdroger vocht uit de lucht opneemt. Een bouwdroger werkt volgens het condensatieprincipe. De eerste stap in de werking is dat de lucht uit de ruimte wordt gezogen en door de bouwdroger wordt geblazen. Hierna komt de lucht door een verdamper. Dit zijn gekoelde ijzerplaatjes. Door het temperatuurverschil zal de vochtige lucht op deze ijzeren plaatjes condenseren. Vervolgens wordt het condenswater in de opvangbak opgevangen en afgevoerd. Tot slot wordt de nu droge lucht weer de ruimte in geblazen.

Ook beschikken we bij Kippers over:

Bouwdrogers kopen bij Kippers

Bij Kippers Rijssen vindt u verschillende bouwdrogers in het assortiment. Op deze pagina ziet u een duidelijk overzicht van Kippers. Bent u geïnteresseerd, maar weet u niet welke bouwdroger geschikt is voor uw woning of bedrijf? U bent welkom met uw vragen en kunt Kippers bereiken op 0548 51 75 75.