fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Blindklinknagel

68 resultaten
Sorteer op
Filters

Blindklinknagel

De blindklinknagel is niet te missen als je bepaalde materialen aan elkaar wil bevestigen of verbinden. In de meeste gevallen wordt dit gebruikt voor plaatmateriaal of een stuk metaal dat aan een ander stuk metaal bevestigd moet worden. Het is een efficiënte en makkelijke manier om dit aan elkaar te krijgen. In de metaalbewerking zie je daarom regelmatig een blindklinknagel voorbij komen. Als je twee metalen platen naar elkaar toe wilt trekken, is de blindklinknagel de beste manier om dit aan te pakken.

De blindklinknagel wordt ook wel een popnagel genoemd. Popnagels brengen veel verschillende voordelen met zich mee. Zo ben je niet gelimiteerd qua materialen die je met elkaar kunt verbinden en komt er geen warmte vrij bij het gebruik van deze nagels. Wel is het belangrijk om de juiste optie te kiezen om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Wat is een blindklinknagel?

Als eerste is het handig om te weten wat een blindklinknagel is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. In principe is het een nagel die je gebruikt om twee materialen met elkaar te verbinden. Het is een holle klinknagel die gemonteerd is op een soort metalen pen. De blindklinknagel lijkt hierin een beetje op de blindklinkmoer; beide worden aan één kant geplaatst. Dit is één van de grote voordelen van blindklinken.

Om een blindklinknagel te plaatsen, heb je een speciale blindklinknageltang nodig om dit te kunnen doen. De blindklinknageltang biedt de enige manier om een blindklinknagel vast te zetten. In de meeste gevallen kies je voor de optie die je met één hand gebruikt, maar deze zijn ook te vinden met de optie om twee handen te gebruiken. Voor het snelle werk wordt er vaak een accu aangedreven of pneumatische blindklinknageltang gebruikt.

Waar op letten bij een blindklinknagel?

Als je een blindklinknagel wilt gebruiken, zijn er verschillende dingen die belangrijk zijn om op te letten. De ene nagel is de andere niet. Daarom is het handig om naar een aantal punten te kijken. Als eerste is het materiaal erg belangrijk om rekening mee te houden. Meestal wordt er RVS gebruikt, maar er is ook high performance materiaal te vinden dat langer meegaat. Hierdoor is het mogelijk om een sterke verbinding te maken met een blindklinknagel.

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor andere opties. Als je blindklinknagels gaat kopen, heb je ook nog de optie om voor de water- of gasdichte opties te gaan. Op die manier kun je lekkages voorkomen en oplossing die tussen twee platen te vinden kan zijn. Zo kan dit bijvoorbeeld goed van pas komen bij een dakgoot die aan het lekken is. Op die manier kan het water weer makkelijk afgevoerd worden.

Voordelen van de blindklinknagel

De blindklinknagel brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is een prettige manier om twee materialen aan elkaar te bevestigen. Vooral als je hier op de juiste manier gebruik van maakt, is het mogelijk om hier een groot voordeel uit te halen. Er zijn nauwelijks materialen waar blindklinknagels niet op gebruiken. Als je zo’n materiaal hebt, zijn er altijd wel opties te vinden waardoor het wel mogelijk is.

Daarnaast wordt de blindklinknagel helemaal niet warm. Dit zorgt ervoor dat deze nagels ook gebruikt kunnen worden voor het bevestigen van materialen die kunnen smelten. Voor het aanbrengen is ook geen speciale voor- of nabehandeling nodig. De nagel blijft direct goed in de materialen zitten. Daarnaast zorgt het ervoor dat oppervlaktebehandelingen, zoals een zink- of lakbehandeling compleet intact blijft. Hierdoor voorkom je dat je de te verbinden materialen beschadigd. Dit is altijd ideaal om voor te kiezen bij een blindklinknagel.