fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Diverse tangen

In elke werkplaats en garages zijn tangen onmisbaar. Deze tangen kunnen voor vele verschillende doeleinden gebruikt worden. Er zijn diverse tangen die Lees meer...

In elke werkplaats en garages zijn tangen onmisbaar. Deze tangen kunnen voor vele verschillende doeleinden gebruikt worden. Er zijn diverse tangen die allen gebruikt worden voor andere klussen. Er zijn bijvoorbeeld tangen die gebruikt worden om materialen door te knippen. Ook zijn er tangen die gebruikt worden om dingen vast te grijpen. Daarnaast zijn er ook nog combinatietangen die voor meerdere doeleinden tegelijk gebruikt kunnen worden. Tot slot zijn er nog tangen op de markt die helpen bij het vast- en losdraaien van bouten, moeren en andere verbindingen en koppelingen. Een aantal tangen met een specifieke doeleinde zijn bijvoorbeeld:

- Striptangen
- Zijknijptangen
- Waterpomptangen

De tangen in dit rijtje, en meer, zijn te vinden in het uitgebreide assortiment van Kippers.

21 resultaten
Sorteer op
Filters

Striptangen

Een striptang is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt om elektriciteitsdraden en elektriciteitskabels mee te strippen. Een striptang lijkt op een normale tang. Het verschil zit hem echter in de het uiteinde van de twee stalen hefboompjes. Deze uiteindes zijn namelijk in een L-vorm gebogen. In de hefbomen zitten twee kleine uitsparingen met een scherpe rand. Hiermee wordt draad of kabel gesneden.

Zijkniptangen

De zijkniptang, of zijsnijtang wordt gebruikt voor het doorknippen van draden kabels. Ook is het mogelijk om met een zijkniptang de metalen mantel van een grondkabel te verwijderen. Een zijkniptang heeft twee hefbomen die aan elkaar bevestigd zijn met een scharniertje. Het uiteinde van de tang heeft een stalen bek met twee snijvlakken. In principe werkt een zijkniptang hetzelfde als een schaar, erg eenvoudig dus.

Waterpomptangen

Oorspronkelijk werd de waterpomptang voornamelijk gebruikt door loodgieters. De waterpomptang heeft daar dan ook zijn naam aan te danken. Tegenwoordig maakt de waterpomptang onderdeel uit van de gereedschapskist van verschillende vakmannen, waaronder werktuigbouwkundigen. De waterpomptang is een stuk handgereedschap met lange hefbomen en een kleine bek aan het uiteinde. Deze bek heeft scherpe tandjes die een goede grip verzekeren. In deze bek is een uitsparing gelaten voor buizen, staven etc. Waterpomptangen worden voornamelijk gebruikt voor het aandraaien van ronde aansluitingen, zoals koppelingen en sokken die gebruikt worden voor leidingen.

Diverse tangen veiligheid

Net als bij andere gereedschap, is het bij het werken met tangen natuurlijk ook van belang om uw veiligheid in acht te nemen. Ten eerste is het belangrijk om de juiste tang voor uw klus te gebruiken. Wanneer u gereedschap gaat gebruiken dat niet geschikt is voor de werkzaamheden die u wilt uitvoeren, kunnen er ongelukken gebeuren. Daarnaast kunt u uw gereedschap of materiaal beschadigen. Zorg er daarnaast voor dat uw gereedschap een goede grip heeft op het materiaal waar u mee werkt. Het wegslippen of uitschieten van het materiaal of gereedschap kan voor vervelende situaties zorgen.