fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Bandenwisselaars

Een bandenwisselaar is een apparaat die u helpt, zoals de naam al zegt, bij het verwisselen van banden. Het verwisselen van banden is een zware klus. Lees meer...

Een bandenwisselaar is een apparaat die u helpt, zoals de naam al zegt, bij het verwisselen van banden. Het verwisselen van banden is een zware klus. Er moet veel kracht gezet worden om een zware autoband van of op een velg te krijgen. Daarnaast komt het vaak voor dat de velg bekrast wordt bij het (de-)monteren van de band. Dit is voor elke autoliefhebber of klant vervelend en dat wilt u dus het liefst voorkomen. Hiervoor bestaat er gelukkig de bandenwisselaar. Dit apparaat maakt de klus een stuk makkelijker. U hoeft minder zelf te doen met de hulp van dit product. Daarnaast werkt u op deze manier een stuk veiliger. U hoeft zich dus niet langer zorgen te maken over het eventueel beschadigen van de velg. Kortom, onmisbaar in uw garage of werkplaats.

Filters

Wat is een bandenwisselaar?

Een bandenwisselaar is een apparaat dat gebruikt kan worden om banden te wisselen. Dit is precies wat de naam zegt. Deze machine wordt vooral gebruikt voor het verwisselen van autobanden en andere grote banden. Doordat autobanden erg zwaar zijn en heel strak zitten, zijn ze bijna niet met de hand los te krijgen. Een bandenwisselaar is daarom essentieel om te hebben voor in een garage.

Als je een band normaal probeert te verwisselen, is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met schade aan de velgen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Een bandenwisselaar zorgt ervoor dat het verwisselen van de banden een stuk gemakkelijker gaat. Verder is het ook mogelijk om hiermee sneller te werk te gaan.

Waar op letten bij het kopen van een bandenwisselaar?

Als je een bandenwisselaar wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Bandenwisselaars worden eigenlijk altijd gemaakt voor regelmatig gebruik. Daarom hoef je bij ons niet bang te zijn voor de kwaliteit. Wel is het belangrijk om naar een aantal punten te kijken die bepalen welke bandenwisselaar je precies nodig hebt. Hier kan namelijk een groot verschil in zitten.

Het is als eerste belangrijk om te kijken naar de breedte van de velgen die je wilt verwisselen. Als je te maken hebt met hele brede velgen, is het belangrijk om hier een speciale machine voor te hebben. Dit is namelijk niet mogelijk met een standaard banden demonteermachine. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of je een handmatige of een hydraulische banden demonteermachine wilt hebben. Met een hydraulische machine is het mogelijk om een stuk sneller de banden te verwisselen. Wel zijn deze een stuk duurder om aan te schaffen.

Ook is het handig om te kijken naar de manier waarop je de banden wilt gaan verwisselen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de binnen- en buitenblokkeringen die je wilt gebruiken. Verder is het belangrijk om te weten welke klemplaat je precies nodig hebt voor het gebruik. Als je een bandenwisselaar koopt voor intensief gebruik, is een hydraulische bandenwisselaar de beste optie. Voor regelmatig gebruik heb je vaak genoeg aan een handbestuurde.

Een bandenwisselaar voor grote banden

Als je te maken hebt met grote voertuigen, is het belangrijk om hier een speciale bandenwisselaar voor te hebben. Grote voertuigen zoals tractoren en graafmachines hebben soms ook andere banden nodig. Hier zijn speciale bandenwisselaars voor te vinden. Voor de meeste garages zijn deze niet nodig, aangezien hier aan auto’s en/of motoren gewerkt wordt. Echter is het wel nuttig om deze te hebben als bedrijf die veel met grote machines werkt. Hierdoor kun je zelf de banden verwisselen als dit nodig is.

Extra’s voor een bandenwisselaar

Bij bandenwisselaars is het ook mogelijk om een aantal extra’s te krijgen. Dit kan soms helpen bij het verwisselen van de banden. Zo is er bij sommige bandenwisselaars een bandendrukmeter te vinden. Op die manier kun je zien wat de druk in een band is. Hierdoor is het mogelijk om in de gaten te houden of een band niet te veel of te weinig druk heeft. Ook kun je zien of de druk uit balans is.

Als je een bandenwisselaar koopt, kan het ook handig zijn om hier een reservoir voor het bandenvet bij te hebben. Door dit erbij te hebben, is het mogelijk om de banden een stuk makkelijker en efficiënter te gaan vervangen. Hierdoor is het vervangen namelijk een heel stuk makkelijker om te doen. Voor het vervangen van een band, is bandenvet essentieel om gebruik van te kunnen maken voor een soepel verloop.

Bandenwisselaar mogelijkheden

Bandenwisselaars zijn te verkrijgen in verschillende soorten en uitvoeringen. Zo heeft u de keuze uit automatische bandenwisselaars of bandenwisselaars die handbediend moeten worden. Ook kan er nog verschil bestaan tussen een bandenwisselaar voor de auto en motor of voor bijvoorbeeld vrachtwagens. Daarnaast kunt u kiezen tussen een standaard bandenwisselaar of een uitgebreidere versie. Misschien zoekt u een bandenwisselaar met een hulparm. Of misschien wilt u graag dat het apparaat op dubbele snelheid kan werken. Dit zijn allemaal voorbeelden van verschillende mogelijkheden. Al deze opties zijn bij Kippers Rijssen te vinden. Als u op de site van Kippers kijkt, ziet u een net overzicht van alle bandenwisselaars die het bedrijf aanbiedt. Bij elke bandenwisselaar staat duidelijke informatie over het apparaat. U ziet welke extra functies de machine wel of niet heeft, de afmetingen en de prijs.

Bandenwisselaar automatisch of handbediend

Een automatische bandenwisselaar en een handbediende bandenwisselaar lijken logischerwijs op elkaar. Het grootste verschil tussen de twee is dat u, zoals u al verwachtte, bij de één meer zelf moet doen dan bij de ander. Bij een handbediende bandenwisselaar drukt u de band los van de velg door middel van een hendel. Vervolgens plaatst u de band op de bandenwisselaar en lift u met een lepel de band van de velg. In principe is de handeling bij een automatische bandenwisselaar niet veel anders. Bij een automatische bandenmachine met een hulparm, drukt u de band van de velg door middel van deze hulparm. Hiervoor hoeft u zelf geen kracht te zetten. Om hierna van de band van de velg te liften hoeft u alleen de montagekop op het wiel te plaatsen, de lepel onder de band te steken en de machine aan te zetten. Naast de bandenwisselaars beschikken wij ook over:

Bandenwisselaar kopen

Een bandenwisselaar is een mooi apparaat die in de garage of werkplaats zeker geen overbodige luxe is. Als u een bandenwisselaar gaat kopen, wenst u natuurlijk kwaliteit en een eerlijke prijs. Bij Kippers bent u dan bij het juiste adres. Dit bedrijf biedt producten van merken als Trainsway, Fabbri en Fasep. Kwalitatief goede producten voor een mooie prijs. Naast een goede prijs-kwaliteitsverhouding is service uiteraard ook niet onbelangrijk.

Kippers werkt klantgericht mede door de snelle levering van producten. Het grootste gedeelte van het aanbod dat u online kan kopen, is op voorraad. Zo kunnen producten die voor 16:00 besteld zijn, vaak dezelfde dag nog verstuurd worden.