fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Griffon Griffon

Filters

Griffon is een Nederlands merk dat zich richt op de productie van hoogwaardige producten voor de installatie en reparatie van leidingen. Het bedrijf werd opgericht in 1938 en begon als een kleine fabrikant van soldeervloeimiddelen en lasdraden. Sindsdien is het uitgegroeid tot een gerenommeerd merk dat wereldwijd wordt erkend als een specialist op het gebied van leidinginstallatie en -reparatie.

Griffon biedt een breed scala aan producten voor de loodgieterijsector, waaronder soldeervloeimiddelen, lijm, kitten, afdichtingsmiddelen en hulpmiddelen voor het installeren en repareren van leidingen. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid en wordt vaak gebruikt door professionele loodgieters en doe-het-zelvers.

Een van de meest populaire producten van Griffon is het soldeervloeimiddel genaamd S39. Dit product wordt al meer dan 75 jaar geproduceerd en wordt beschouwd als een van de beste soldeervloeimiddelen op de markt. Het biedt uitstekende hechting op koperen en messing leidingen en zorgt voor een veilige en betrouwbare verbinding.

Griffon heeft in de loop der jaren ook een sterke focus gehad op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het bedrijf biedt producten aan die vrij zijn van schadelijke stoffen en het heeft een beleid om afval te minimaliseren en verantwoord om te gaan met hulpbronnen.

Het merk heeft een uitgebreid netwerk van distributeurs en partners in Europa en daarbuiten en blijft zich richten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde producten om aan de behoeften van klanten te voldoen.

Soldeervloeistof Griffon

Griffon biedt verschillende soorten soldeervloeimiddelen aan, maar een van de meest populaire is het soldeervloeimiddel genaamd S39. Dit is een wateroplosbaar, zuurvrij en corrosie werend soldeervloeimiddel dat wordt gebruikt bij het solderen van koperen en messing leidingen.

S39 is geschikt voor zowel zacht- als hardsolderen en biedt een sterke hechting en duurzame verbindingen. Het soldeervloeimiddel wordt geleverd in een handige tube of pot en kan gemakkelijk worden aangebracht met een kwast of borstel.

S39 bevat geen schadelijke stoffen en is niet-corrosief, waardoor het veilig is om te gebruiken en geen schade aanricht aan de leidingen. Bovendien is het oplosbaar in water, wat betekent dat het eenvoudig kan worden verwijderd na het solderen.

Griffon biedt ook andere soorten soldeervloeimiddelen aan, zoals S65, dat geschikt is voor het solderen van roestvrij staal, en S8000, dat geschikt is voor zware toepassingen zoals het solderen van grote koperen leidingen en fittingen.

Het gebruik van soldeervloeimiddelen zoals S39 is essentieel bij het solderen van leidingen, omdat het helpt bij het reinigen en beschermen van het oppervlak en het creëren van een sterke en duurzame verbinding. Het is belangrijk om de juiste soldeervloeistof te kiezen voor de specifieke toepassing en Griffon biedt een breed scala aan opties om aan de behoeften van elke klant te voldoen.

Historie Griffon

Griffon is opgericht in 1938 in Nederland en begon als een klein familiebedrijf dat soldeervloeimiddelen en lasdraden produceerde. In de jaren 50 en 60 breidde het bedrijf zijn productlijn uit met kit- en afdichtingsmiddelen en introduceerde het producten die speciaal waren ontwikkeld voor de loodgieterijsector.

In de jaren ‘70 en ‘80 breidde Griffon zijn productlijn verder uit met nieuwe producten voor de installatie en reparatie van leidingen, waaronder PVC-lijm en reparatiemiddelen voor lekkages. In deze periode groeide het bedrijf snel en kreeg het een steeds sterker wordende positie op de Nederlandse markt.

In de jaren ‘90 en 2000 bleef Griffon zich richten op het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde producten voor de loodgieterijsector en breidde het zijn activiteiten uit naar andere Europese landen. In 2003 werd het bedrijf overgenomen door Henkel, een van 's werelds grootste producenten van kleefstoffen en afdichtingsmiddelen.

Onder de vleugels van Henkel bleef Griffon groeien en uitbreiden, met nieuwe product lanceringen en uitbreiding van zijn distributienetwerk in Europa en daarbuiten. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en biedt producten aan die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Tegenwoordig is Griffon een toonaangevend merk in de loodgieterijsector en wordt het wereldwijd erkend als een specialist op het gebied van leidinginstallatie en -reparatie. Het bedrijf blijft zich richten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde producten om aan de behoeften van klanten te voldoen en zijn positie als marktleider te behouden.