fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down
83 resultaten
Sorteer op
Filters

Voor het aanschaffen van een lasapparaat of een lasinverter kunt u bij Kippers Rijssen terecht. Het is bij de aanschaf van een lasapparaat belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Om te beginnen moet u weten welk soort apparaat geschikt is voor de werkzaamheden die u wilt uitvoeren. Daarnaast is het ook van belang om in kaart te brengen welk materiaal u wilt bewerken en welk lasapparaat u daar het beste voor kunt gebruiken. Ook is het belangrijk om te kijken naar de inschakeltijd en de input en output spanning. Het ene lasproces vergt meer stroom dan de andere. Bij Kippers vindt u een breed aanbod aan lasapparaten van het merk Soldatech die gebruikt kunnen worden voor het bewerken van verschillende materialen met verschillende technieken.

Lasapparaten Soldatech transformator

Wanneer u een lasapparaat heeft aangeschaft en aan de slag wilt, zult u eerst een stroombron erbij moeten kopen. Een lasinverter is de stroombron van uw lasapparaat. Deze stroombron is nodig wanneer u volgens de MMA, MIG/MAG of TIG technieken wilt werken. Bij deze technieken is een stroombron nodig die een lage spanning levert bij een hoge stroomsterkte. Voorheen gebruikte men een transformator om stroom mee op te wekken. Transformatoren zetten spanning van het lichtnet om in de spanning die u nodig heeft voor het lassen. Vervolgens wordt de wisselstroom omgezet in gelijkstroom door een gelijkrichter. Een groot nadeel van transformatoren is het feit dat deze erg groot en zwaar zijn. Daarnaast zit er erg veel koper en ijzer in deze apparaten waardoor de productiekosten erg hoog liggen. Een ander nadeel van transformatoren is de belastbaarheid. De warmte die ontstaat in de transformator benadeelt de belastbaarheid van het apparaat. Deze apparaten moeten na een aantal minuten ook een aantal minuten afkoelen. De tijd dat een transformator werkt in verhouding tot de tijd dat het moet afkoelen is relatief weinig. Dit wordt inschakelduur genoemd.

Lasapparaten Soldatech lasinverter

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van inverters. Inverters waren tot een tijd terug nog erg duur. Deze apparaten worden echter steeds populairder, waardoor de prijs van inverters geleidelijk aan naar beneden gaat. Een inverter is een vervanging van de transformator en dient dus ook als stroombron tijdens het lassen. Een inverter is echter een stuk lichter en maakt gebruik van micro-elektronica. Door micro-elektronica kan een inverter op een efficiënte manier netspanning omzetten in lasstroom. Inverters zijn te gebruiken bij MMA lassen, TIG lassen en MIG lassen. Hiervoor kunt u aparte inverters of een combi-machine kopen. Een voordeel van inverters ten opzichte van transformatoren is de grootte en zwaarte van het apparaat. Een inverter is een stuk lichter en compacter dan een transformator. Een ander voordeel van een inverter is de inschakelduur. De inschakelduur van een inverter ligt over het algemeen een stuk hoger dan bij een transformator. Op de site van Kippers staat een breed aanbod aan Soldatech lasapparaten en lasinverters. Hier vindt u zeker het apparaat dat aansluit bij uw wensen. Neem eens kijkje of bel naar 0548517575 voor vragen of advies.

Bekijk ook: