• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Ultrasoon Reinigers

Ultrasoon Reinigers
Een ultrasoonreiniger maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om materiaal te reinigen. Trillingen worden met een hoge frequentie overgebracht aan de reinigingsvloeistof, waardoor de kleinste vuildeeltjes op de meest ontoegankelijke plaatsen worden losgeweekt. 

Wat is een ultrasoonreiniger?

Een ultrasoonreiniger maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om materiaal te reinigen. Trillingen worden met een hoge frequentie overgebracht aan de reinigingsvloeistof, waardoor de kleinste vuildeeltjes op de meest ontoegankelijke plaatsen worden losgeweekt. 

De voordelen van ultrasoonreinigen:

  • Gebruiksgemak: het reinigingsproces heeft minder menselijke interventie nodig
  • Resultaat: precieze reinging, ook op moeilijk bereikbare plaatsen 
  • Economisch: kortere reinigingscyclus, minder menselijke interventie nodig 
  • Milieuvriendelijk: minder reinigingsproducten nodig, beperkt afvalwater 

Welke ultrasoon reiniger kies ik?

Heel belangrijk bij de keuze van een ultrasoonreiniger zijn de afmetingen. Let erop dat je een ultrasoon reiniger groot genoeg is, en dat de materialen die je wil reinigen in je ultrasoonreiniger passen. Ook in de hoogte, want deze reinigers vul je nooit tot boven. 

Een ultrasoonreiniger wordt tot 2/3 van de hoogte gevuld met reinigingsvloeistof. Bij een goeie reiniging moet het voorwerp volledig worden ondergedompeld. Ideaal is dat de hoogte van het materiaal de helft is van de hoogte van de ultrasoonreiniger.

Vanaf 60 liter staan onze ultrasoonreinigers op wielen. 

Kracht van de reiniging

De reinigingskracht wordt bepaald door het vermogen en de frequentie van de ultrasoonreiniger. De ultrasoonfrequentie bepaalt het aantal trillingen. Hoe hoger de frequentie, hoe fijner en beter het materiaal gereinigd wordt. Het ultrasoonvermogen beïnvloedt hoe krachtig de reiniging gebeurt. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het reinigen gaat. Dus meer reinigingskracht betekent een kortere reinigingstijd. 

Wie z'n ultrasoonreinigers intensief wil gebruiken, raden we een machine aan met een hoog ultrasoonvermogen. 

Toepassingen van ultrasoon reinigen 

Automotive: cilinderkoppen, diesel injectie leidingen, brandstofpomp behuizingen, injectoren, cilindervoeringen, uitlaten, ontluchtingsleidingen, compressorleidingen, spiegel onderdelen, sensoren ABS, carburateurs,...

Machines en gereedschappen: drukvormen, matrijzen, snijgereedschap, schuifmaten, micrometers, meetgereedschappen, frezen, boren, zagen, draaibeitels,...
 
Houtbewerking: cirkelzagen, zaagbladen, frezen 

Optische industrie: brilmonturen, scharnieren en glazen/lenzen

Koeling en airconditioning: compressor onderdelen

Grafische sector: Etiketten fabrieken, andere druktechnieken: inktkoppen, matrijzen, drukwalsen,  drukmachine onderdelen, zeefdruk maskers, zeefdruk ramen, stempels enz.

Andere: metaalindustrie, textielindstrie, electro-industrie, Sport- en jachtwapens, glasindustrie, kerncentrales, medische industrie, chirurgie, rubber industrie, voedingsmiddelenindsutrie, …