fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

brand-logo Flex

Filters

Flex Power Tools is een Duits merk van elektrisch gereedschap dat zich richt op de professionele gebruikersmarkt. Het bedrijf staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en innovatieve producten, die zijn ontworpen om aan de behoeften van vakmensen en industrieën te voldoen.

Flex Power Tools biedt een breed scala aan elektrisch gereedschap, waaronder boormachines, slijpmachines, schuurmachines, zaagmachines, hamers en meer. Het merk is vooral bekend om zijn haakse slijpers, die vaak worden gebruikt in de metaalbewerking en bouw.

Het bedrijf richt zich op het bieden van gereedschap dat betrouwbaar en duurzaam is, en dat tegelijkertijd hoge prestaties levert. Daarom worden Flex Power Tools vaak gebruikt door professionals die hoge eisen stellen aan hun gereedschap.

Historie FLEX Power Tools

FLEX Power Tools is opgericht in 1992 in Stuttgart, Duitsland. Het bedrijf begon als een kleine werkplaats waar gereedschappen werden gemaakt voor lokale klanten. In de jaren ’30 breidde het bedrijf zich uit en begon de verkoop van producten in heel Europa.

Tijdens de tweede wereldoorlog werd de fabriek van FLEX Power Tools verwoest als gevolg van de bombardementen, maar na de oorlog werd het bedrijf snel herbouwd en werd de productie snel hervat. In je jaren ’50 introduceerde FLEX de eerste haakse slijper, die al snel populair werd onder professionele gebruikers vanwege de betrouwbaarheid en kracht.

In de jaren ’60 en ’70 bleef FLEX Power Tools de productlijn uitbreiden en werden nieuwe producten geïntroduceerd, zoals boormachines, schuurmachines en cirkelzagen. Het bedrijf ontwikkelde ook innovatieve technologieën zoals de ‘VR-microprocessor’, die zorgt voor een contante snelheid en een lange levensduur van het gereedschap.

In de jaren ’80 en ’90 bleef het merk groeien en breidde FLEX de markt uit naar andere delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten en Azië. Het bedrijf introduceerde ook nieuwe producten zoals decoupeerzagen en multifunctionele gereedschappen.

Vandaag de dag blijft FLEX Power Tools een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige elektrische gereedschappen voor professionele en industriële toepassingen. Het bedrijf is actief betrokken bij onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen die de efficiëntie en veiligheid van het gebruik van elektrisch gereedschappen verbeteren.

Het gereedschap van FLEX Power Tools

Haakse slijpers

De haakse slijpers van FLEX Power Tools zijn er in verschillende maten en zijn ontworpen voor verschillende toepassingen, van lichte slijpwerkzaamheden tot zware industriële klussen. De slijpers zijn uitgerust met krachtige motoren en innovatieve functies, zoals de ‘VR-microprocessor’ en ‘DUO-flux’ (effectieve stofafzuiging). Dankzij de krachtige motoren zijn de slijpers geschikt voor intensief gebruik. De ergonomische handgrepen zorgen ervoor dat de slijpers comfortabel zijn in gebruik en de vermoeidheid van de gebruiker verminderd. Daarnaast zorgen de dodemansknop en herstartbeveiliging voor een veilig gebruik.

Reciprozaag

Een reciprozaag wordt gebruikt voor het zagen van materialen zoals hout, metaal en kunststof.  Evenals de haakse slijpers beschikken ook de reciprozagen over een krachtige motor, waardoor de zaag geschikt is voor intensief gebruik en hoge prestaties levert. De zaagbladvergrendeling zorgt ervoor dat het vervangen van het zaagblad gemakkelijk en snel gebeurt. Om vervolgens de zaag aan te passen aan de specifieke zaagklus, kan er gebruik worden gemaakt van de instelbare zaaghoek. Het zagen zelf zal comfortabel aanvoelen dankzij het anti-vibratiesysteem.

Stiftslijper

De stiftslijper is een krachtig en veelzijdig gereedschap dat ideaal is voor het slijpen, frezen en polijsten van materialen zoals metaal, glas, keramiek en kunststof. De stiftslijpers van FLEX Power Tools beschikken over zowel een variabele snelheidsregeling als een instelbare diepte. Hierdoor is het mogelijk om de snelheid aan te passen aan de specifieke toepassing en materiaal én kan de slijpdiepte worden aangepast aan de specifieke klus. Dankzij de krachtige motor is de slijper geschikt voor intensief gebruikt en het ergonomische gebruik zorgt ervoor dat hij makkelijk en comfortabel in gebruik is. De dodemansknop en herstartbeveiliging op de stiftslijper maakt het gereedschap veilig in gebruik.