fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

JWL JWL

Filters

JWL is een merk dat gespecialiseerd is in compressoren en pneumatische gereedschappen voor thuisgebruik en professionele toepassingen. Het bedrijf werd opgericht in 1963 en is gevestigd in Denemarken. JWL is inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk in Europa en produceert een breed scala aan compressoren en gereedschappen, zoals boormachines, slijpmachines, schuurmachines, nagelpistolen en meer.

Het merk staat bekend om zijn focus op kwaliteit en betrouwbaarheid, en produceert apparatuur die geschikt is voor zowel doe-het-zelvers als professionals. De compressoren van JWL zijn bijvoorbeeld uitgerust met olievrije pompen en kunnen worden gebruikt voor het opblazen van banden, het spuiten van verf, het aandrijven van pneumatische gereedschappen en meer. De pneumatische gereedschappen van JWL zijn ook van hoge kwaliteit en zijn ontworpen om lang mee te gaan en betrouwbaar te zijn.

Historie JWL

JWL is opgericht in 1963 door Johannes W. Lund en begon als een machinefabriek. Een jaar later wordt een samenwerking aangegaan met Brdr. Michelsen voor het produceren van persluchtgereedschappen en draai-, draai- en freeswerk. In de jaren ’70 werd er een nieuwe fabriek gebouwd, waar alle twaalf de medewerkers samen aan de slag gingen. Tevens werd er het Air Boy blaaspistool geïntroduceerd als een van de eerste blaaspistolen gemaakt van plastic in plaats van metaal.

In de jaren die volgden hield het bedrijf zich bezig met het investeren in nieuwe machines en nam de omzet, exports en het aantal werknemers toe. In 1988 werd de 25e verjaardag gevierd van het bedrijf. Omdat het bedrijf blijft groeien wordt in 1993 nog een fabriek gebouwd in Hedensted, Denemarken. In deze fabriek kwam de kunststofproductie, assemblage en administratie te zitten.  

Nadat het bedrijf in 2000 wordt overgenomen door de dochter en zoon van de heer Lund, wordt in 2006 opnieuw een fabriek gebouwd in Hedensted. De komst van deze fabriek zorgt ervoor dat alle competenties onder één dak gebundeld kunnen worden. In 2013 heeft JWL haar 50e verjaardag gevierd.

Bedrijfsvoering JWL

De missie van JWL heeft te maken met het ontwikkelen en produceren van duurzame en gebruiksvriendelijke kwaliteitspersluchtgereedschappen die door innovatieve oplossingen en met respect voor het milieu en de gebruiker een efficiënt en goed resultaat garanderen.

Het toekomstbeeld van JWL, ofwel de visie, heeft te maken met het willen worden van ’s werelds toonaangevende merk in de ontwikkeling en productie van persluchtgereedschap voor de professionele en doe-het-zelfmarkt.

Om de missie en visie waar te kunnen worden er vier kenwaarden nagestreefd in alle activiteiten die het bedrijf uitvoert. Deze kernwaarden zijn: Geloofwaardigheid, Flexibiliteit, Kwaliteit en Klantgerichtheid.

  • Geloofwaardigheid: het bedrijf houdt zich aan alle beloften. Voor het opbouwen van een langdurige en hechte samenwerking met klanten, medewerkers en leveranciers is het belangrijk om een aantrekkelijke en loyale partner te zijn;
  • Flexibiliteit: JWL is bereid om te veranderen en daardoor flexibel en vastberaden in alle functies. Het bedrijf toont initiatief, is proactief en klaar voor verandering;
  • Kwaliteit: het merk is verzekerd van het leveren van kwaliteitsproducten. De juiste materiaalkeuzes en productieprocessen zorgen ervoor dat de impact op het milieu geminimaliseerd wordt. Tevens wil JWL alle competente en betrokken medewerkers behouden in alle functies ten behoeve van het merk en de klanten;
  • Klantgerichtheid: door het bieden van aantrekkelijke producten, loyaliteit en hoge service neemt JWL actief deel aan de ontwikkeling van de klanten. Het bedrijf streeft ernaar om een gewaardeerde en loyale zakenpartner te zijn en moet zich samen met de klanten voortdurend ontwikkelen.

De drie driehoeken in het logo van JWL waren bij de oprichting van het bedrijf in 1963 een uiting van extreem hoge kwaliteit en precisie op het gebied van technische engineering. Om die reden wordt dit logo vandaag de dag nog steeds gebruikt en committeert JWL zich aan de betekenis achter het logo. De creativiteit en vindingrijkheid heersend bij het bedrijf zorgt voor gebruiksvriendelijke en innovatieve persluchtoplossingen die lang meegaan.

Het merk beschikt over een DS/EN ISO9001:2015 certificaat. Het goed gedocumenteerde kwaliteitsmanagementsysteem verzekert klanten van een groot comfort en een professionele afhandeling van bestellingen.