fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Mannesmann Mannesmann

22 resultaten
Sorteer op
Filters

Mannesmann is een Duits merk dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van gereedschap en automotive producten. Het bedrijf werd opgericht in 1890 en heeft in de loop der jaren een breed assortiment van handgereedschap, elektrisch gereedschap en accessoires ontwikkeld. Het merk is bekend om zijn betaalbare gereedschap van goede kwaliteit.

Het assortiment van Mannesmann omvat onder andere dopsleutelsets, momentsleutels, schroevendraaiers, tangen, hamers, zagen en boren. Het merk heeft een focus op gebruiksgemak en ergonomie en biedt gereedschap aan dat geschikt is voor zowel de doe-het-zelver als de professionele gebruiker.

Naast gereedschap biedt Mannesmann ook automotive producten aan, zoals krikken, wielmoersleutels en startkabels. Het merk heeft ook een assortiment aan luchtgereedschap en compressoren.

Mannesmann heeft een breed netwerk van distributeurs en dealers en levert zijn producten aan klanten over de hele wereld.

Historie Mannesmann

Het merk Mannesmann heeft zijn oorsprong in Duitsland en is genoemd naar de oprichters, de broers Reinhard en Max Mannesmann. Het bedrijf werd in 1890 opgericht als een producent van naadloze stalen buizen voor de olie- en gasindustrie.

In Remscheid vond ondertussen de productie van personenauto’s, vrachtauto’s en landbouwmachines plaats. In 1920 werd het automobielbedrijf KG van Mannesmann ingeschreven in het Handelsregister. In 1931 werd de Brüder Mannesmann GmbH gesticht in Remscheid.

In 1977 begon de handel in gereedschappen. Vanaf dit moment werden er ook aandelen in het bedrijf verworden voor de gebroeders Schafstein. In het begin werden alleen handgereedschappen en doe-het-zelfproducten geïmporteerd, maar later kwam daar ook de import van elektrische en technische machines bij.

Vandaag de dag, ruim 40 jaar na de oprichting van het bedrijf, bied Mannesmann Gereedschappen twee gereedschapslijnen aan en rond de 8000 verschillende soorten gereedschappen. De gereedschappen worden geleverd aan klanten over de hele wereld.

Assortiment Mannesmann

Mannesmann biedt een breed assortiment aan producten, van schroevendraaiers tot hele gereedschapswagens. Hieronder staan enkele producten uit het assortiment kort toegelicht.

  • Gereedschapswagens: de robuuste gereedschapswagen van Mannesmann is gemaakt van stevig metaal en voorzien va verschillende lades en vakken om gereedschap georganiseerd te houden. De wagen is voorzien van zwenkwielen met remmen, waardoor het gemakkelijk is om de wagen te verplaatsen en te blokkeren op zijn plaats;
  • Momentsleutel: de precisie-momentsleutel is geschikt voor het aanhalen van bouten en moeren met een exacte kracht. De sleutel is voorzien van een duidelijke schaalverdeling en een gemakkelijk af te lezen display;
  • Doppendoos: de doppendoos van Mannesmann is geschikt voor verschillende maten bouten en moeren. De doppendoos is voorzien van een overzichtelijke indeling en is gemakkelijk te transporteren dankzij de meegeleverde draagkoffer;
  • Gereedschapsset: de uitgebreide gereedschapsset van Mannesmann is geschikt voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik. De set bevat verschillende soorten handgereedschap, zoals tangen, schroevendraaiers en een hamers, evenals een selectie van doppen en ratels.
  • Digitale schuifmaat: dit meetinstrument wordt gebruikt voor het maken van nauwkeurige metingen. De schuifmaat van Mannesmann is voorzien van een groot LCD-scherm voor gemakkelijk aflezen en heeft een automatische aan/uit-functie om de levensduur van de batterij te verlengen. De digitale schuifmaat is gemaakt van gehard roestvrij staal.
  • Veerspanner: de veerspanner van Mannesmann heeft een capaciteit van 350 kg en wordt gebruikt voor het vervangen of repareren van veren. De spanner is voorzien van vier klemmen om de veer op zijn plaats te houden tijdens het vervangen. De veerspanner is gemaakt van stevig materiaal en heeft een verchroomde afwerking om corrosie te voorkomen.