fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down
40 resultaten
Sorteer op
Filters

Rhodius is een bekend merk dat gespecialiseerd is in de productie en levering van slijp- en schuurmiddelen, zaagbladen en gereedschappen. Het bedrijf werd opgericht in 1950 in de stad Burgbrohl, Duitsland, en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de industrie.

Rhodius staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige producten die voldoen aan de eisen van professionals in verschillende vakgebieden, zoals metaalbewerking, bouw, automotive en houtbewerking. Het merk richt zich op het leveren van oplossingen die zorgen voor efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid.

Het assortiment van Rhodius omvat een breed scala aan producten, waaronder slijpschijven, lamellenschijven, fiber- en doorslijpschijven, zaagbladen, boren en diverse accessoires. Deze producten zijn ontworpen om nauwkeurig en efficiënt te werken, zelfs onder zware omstandigheden.

Rhodius investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de markt. Het bedrijf streeft naar innovatie en introduceert regelmatig nieuwe producten met geavanceerde technologieën en materialen.

Naast de focus op kwaliteit en prestaties, hecht Rhodius ook veel belang aan duurzaamheid. Het merk streeft ernaar om milieuvriendelijke productieprocessen te gebruiken en materialen te recyclen, met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van het milieu.

Assortiment Rhodius

Het assortiment van Rhodius omvat een breed scala aan slijp- en schuurmiddelen, zaagbladen en gereedschappen die zijn ontworpen om aan de behoeften van professionals in verschillende vakgebieden te voldoen. Hier zijn enkele productcategorieën die Rhodius aanbiedt:

  • Slijpschijven: Rhodius biedt een uitgebreide selectie slijpschijven voor diverse toepassingen, zoals metaalbewerking, steenbewerking en oppervlaktebehandeling. Deze slijpschijven zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, diktes en korrelgroottes, zodat professionals kunnen kiezen op basis van hun specifieke behoeften.
  • Lamellenschijven: Rhodius levert lamellenschijven die ideaal zijn voor het verwijderen van materiaal, het ontbramen en het verkrijgen van een gladde afwerking. Deze schijven hebben een constructie met meerdere lamellen en zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en korrelgroottes.
  • Fiber- en doorslijpschijven: Rhodius biedt een breed scala aan fiber- en doorslijpschijven die geschikt zijn voor het snijden en doorslijpen van diverse materialen, zoals metaal, staal, steen en beton. Deze schijven zijn ontworpen voor precisie, duurzaamheid en snelle snijprestaties.
  • Zaagbladen: Rhodius heeft een assortiment zaagbladen, waaronder cirkelzaagbladen, decoupeerzaagbladen en reciprozaagbladen. Deze zaagbladen zijn ontworpen om nauwkeurig en efficiënt te snijden in verschillende materialen, zoals hout, metaal en kunststof.
  • Boren: Rhodius biedt boren voor verschillende toepassingen, waaronder metaalboren, houtboren en betonboren. Deze boren zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en hebben snijranden die zorgen voor efficiënt boren en nauwkeurige resultaten.
  • Polijstpasta: Polijstpasta bestaat uit fijne schuurmiddelen die zijn opgelost in een vloeibare of pasta-achtige basis. Deze schurende deeltjes helpen bij het verwijderen van kleine krassen, onvolkomenheden en oxidatie op het oppervlak, waardoor het een gladder en glanzender uiterlijk krijgt.

Naast deze producten biedt Rhodius ook diverse accessoires, zoals steunschijven, schuurpads en booradapters, die de prestaties en veelzijdigheid van de producten verder vergroten.

Het assortiment van Rhodius wordt regelmatig bijgewerkt en verbeterd om te voldoen aan de evoluerende behoeften van professionals in verschillende industrieën. Het merk staat bekend om zijn focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie, waardoor het een populaire keuze is onder professionals wereldwijd.

Historie Rhodius

Rhodius heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1946, toen de oprichter, Josef Radermacher, het bedrijf begon als een kleine handelsonderneming in Keulen, Duitsland. In het begin richtte het bedrijf zich op de import en distributie van slijp- en schuurmiddelen.

In de daaropvolgende jaren, onder leiding van de zoon van Josef Radermacher, Horst Radermacher, begon Rhodius zijn eigen productie van slijp- en schuurmiddelen. Het bedrijf bouwde een moderne fabriek in de jaren 60 en begon met de productie van slijp- en schuurmiddelen onder de merknaam Rhodius.

Rhodius bleef groeien en breidde zijn activiteiten uit naar andere landen. In de jaren 70 werden dochterondernemingen opgericht in onder andere Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf zette zich in voor innovatie en ontwikkelde geavanceerde productietechnologieën om te voldoen aan de groeiende vraag naar slijp- en schuurmiddelen van hoge kwaliteit.

In de jaren 90 en 2000 ging Rhodius verder met zijn internationale expansie. Het opende nieuwe productiefaciliteiten en verkoopkantoren in verschillende Europese landen, waaronder Polen, Tsjechië, Hongarije en Frankrijk. Het bedrijf bouwde een sterke aanwezigheid op in de markt en werd een toonaangevende leverancier van slijp- en schuurmiddelen in Europa.