• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Boorfreesmachines

Boorfreesmachines
Groot assortiment boorfreesmachines van het Duitse merk OPTIMUM. Hoogwaardige kwaliteit, geschikt voor industrieel gebruik. Komt u er online niet uit? Kom gerust eens langs in onze showroom en bekijk een reeks freesmachnines van dichtbij. Wij kunnen u er alles over vertellen.

Een boorfreesmachine kan een vorm of profiel vrezen uit een stuk materiaal. Anders dan boren, waarbij voornamelijk enkel gaten worden verspaand, is het bij frezen mogelijk om (ingewikkelde) vormen te maken. Denk hierbij aan sleuven, gaten kottergaten, eiland, kamers en dergelijke.

Op een boorfreesmachine kan de as aangepast worden waarop de boorkop staat. Dit maakt het mogelijk het materiaal van allerlei hoeken te bewerken.

Handmatig en mechanisch

Boorfreesmachines kunnen handmatig worden bediend maar ook mechanisch. Bij handmatige bediening wordt de boor as wel aangestuurd door een voeding, maar wordt de afstand die de boor aflegt handmatig door de bewerker bepaald. In vaktermen noemen ze dit ook wel conventioneel (handbediening) of computergestuurd (CNC, ofwel Computer Numerical Control). Bij CNC voert de bewerker de precieze handeling in de computer (diepte, snelheid, bepaalde bewegingen), die de computer deze handeling uitvoert. Een voordeel van bewerken met CNC is dat de computer met zulke precisie die bij een handmatige bewerking niet mogelijk is.