fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down
100 resultaten
Sorteer op
Filters

Optimum is een Duits merk dat gespecialiseerd is in de productie van verschillende soorten machines voor de metaalbewerkingsindustrie. Het bedrijf is opgericht in 1982 en heeft sindsdien een uitgebreid assortiment ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van professionals en hobbyisten over de hele wereld. Optimum biedt een breed scala aan machines, waaronder draaibanken, freesmachines, slijpmachines, boormachines en nog veel meer. Het merk heeft een sterke focus op innovatie en kwaliteit, wat heeft geleid tot een uitstekende reputatie binnen de industrie. Optimum heeft ook een dochteronderneming genaamd Opti, die gespecialiseerd is in boor- en zaagmachines.

Assortiment Optimum

Optimum biedt een breed assortiment aan machines en gereedschappen voor de metaalbewerking en houtbewerking. Het assortiment omvat onder andere:

  • Boormachines: Optimum heeft een uitgebreide collectie boormachines, variërend van kolomboormachines tot tafelboormachines en magneetboormachines. De boormachines vallen onder het dochtermerk OPTIdrill;
  • Draaibanken: Optimum levert diverse draaibanken voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Deze machines zijn geschikt voor het draaien van verschillende materialen zoals metaal, kunststof en hout;
  • Freesmachines: Het assortiment van Optimum bevat ook diverse freesmachines, zowel conventioneel als CNC-gestuurd. Deze machines kunnen gebruikt worden voor het frezen van verschillende materialen zoals metaal, hout, kunststof en meer;
  • Slijpmachines: Optimum levert ook diverse slijpmachines voor het slijpen van verschillende materialen zoals metaal, hout en glas;
  • Zaagmachines: Het assortiment van Optimum omvat ook verschillende soorten zaagmachines, zoals cirkelzagen, lintzagen en afkortzagen;
  • Overige machines en gereedschappen: Naast bovenstaande machines biedt Optimum ook andere machines en gereedschappen aan, zoals schuurmachines, hydraulische persen, werkplaatskranen en meer.

Optimum is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde machines en gereedschappen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Daarnaast hecht het bedrijf veel waarde aan de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten.

 

Historie Optimum

Optimum is een Duits bedrijf dat in 1982 werd opgericht door Kilian Stürmer als groothandel in machines met agentschappen. Het bedrijf is gevestigd in het Beierse stadje Nellingen en produceert hoogwaardige metaalbewerkingsmachines en gereedschappen. Optimum is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk en heeft vestigingen in meer dan 40 landen.

Vanaf het begin heeft Optimum zich gericht op het ontwikkelen en produceren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige machines en gereedschappen. Het assortiment van Optimum omvat een breed scala aan producten, waaronder boormachines, draaibanken, freesmachines, zaagmachines, slijpmachines en andere metaalbewerkingsmachines. Optimum heeft ook een assortiment aan houtbewerkingsmachines.

Het label Stürmer staat voor moed en optimisme. Deze kwaliteiten zijn de reden voor de groei van een succesvol en efficiënt bedrijf met succes in de metaal- en houtbewerking alsmede las- en persluchttechniek en reinigings- en werkplaatsinrichting. De producten worden aan meer dan 60 landen geleverd, waarvan het overgrote deel uit niet-Europese landen bestaat.

Het bedrijf streeft ernaar om voortdurend te innoveren en te verbeteren. Zo heeft Optimum bijvoorbeeld geïnvesteerd in geavanceerde productiefaciliteiten en moderne technologieën om de productie-efficiëntie te verhogen en de kwaliteit van de producten te verbeteren. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met klanten om te voldoen aan de behoeften van verschillende industriële sectoren.

Optimum is een bekend merk onder zowel professionele als hobby-gebruikers en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Het bedrijf biedt uitgebreide garanties en ondersteuning aan klanten en heeft een sterke focus op klanttevredenheid en -service.

Duurzaam ondernemen Optimum

Optimum zet zich in voor duurzaam ondernemen en het verminderen van hun impact op het milieu. Zo maken ze gebruik van energiezuinige productieprocessen en streven ze naar het verminderen van afval en emissies. Ook gebruiken ze zo veel mogelijk recyclebare materialen in hun producten en verpakkingen en worden hun producten efficiënt vervoerd om de uitstoot van transport te verminderen. Daarnaast hebben ze een energiemanagementsysteem geïmplementeerd om hun energieverbruik te monitoren en waar nodig te verminderen.

Optimum is ook actief bezig met het verbeteren van de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Zo hebben ze een systeem opgezet om ongevallen en incidenten te voorkomen en zijn ze continu bezig met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor hun medewerkers.