fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Weller Weller

Filters

Weller is een bekend merk dat gespecialiseerd is in soldeer- en desoldeerapparatuur. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten.

Het merk Weller werd opgericht in 1945 door Carl E. Weller in de Verenigde Staten. Sindsdien heeft het bedrijf een leidende positie ingenomen in de soldeerindustrie. Weller is vooral bekend om zijn soldeerbouten, soldeerstations en soldeertips, die worden gebruikt voor verschillende toepassingen, variërend van elektronica en elektrische bedrading tot hobby's en ambachten.

Weller staat bekend om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn producten. Ze hebben een sterke focus op precisie, duurzaamheid en gebruiksgemak. De soldeerapparatuur van Weller wordt vaak geprezen om zijn nauwkeurige temperatuurregeling, snelle opwarmtijd en ergonomisch ontwerp, waardoor gebruikers efficiënt en comfortabel kunnen werken.

Het merk Weller is voortdurend bezig met innovatie en technologische vooruitgang. Ze blijven nieuwe producten ontwikkelen en verbeteren om aan de evoluerende behoeften van de industrie te voldoen. Daarnaast biedt Weller ook een breed scala aan accessoires en reserveonderdelen, waardoor gebruikers hun soldeerapparatuur kunnen aanpassen en onderhouden.

Weller heeft een wereldwijd netwerk van klanten en distributeurs, en hun producten worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder elektronica, telecommunicatie, automobielindustrie, medische apparatuur en meer. Ze hebben een reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner en leverancier van soldeeroplossingen.

Assortiment Weller

Weller heeft een uitgebreid assortiment aan soldeerproducten en accessoires. Enkele producten uit het assortiment staan hieronder uitgelicht:

  • Soldeerbout: Weller biedt verschillende modellen soldeerbouten die variëren in vermogen, temperatuurregeling en functionaliteit. Ze zijn ontworpen voor precisie en betrouwbaarheid tijdens het solderen. De soldeerbouten van Weller staan bekend om hun snelle opwarmtijd, nauwkeurige temperatuurregeling en comfortabele grip.
  • Soldeerpistool: Weller heeft een assortiment soldeerpistolen die handig zijn voor grotere soldeerklussen waarbij een hogere warmteafgifte nodig is. Deze soldeerpistolen zijn uitgerust met een trekke mechanisme voor eenvoudige bediening en hebben verschillende vermogensniveaus om aan de behoeften van verschillende toepassingen te voldoen.
  • Soldeerstation: Weller biedt diverse soldeerstations die een combinatie zijn van een soldeerbout en een temperatuurregelingseenheid. Deze stations bieden geavanceerde functies zoals instelbare temperatuur, digitale temperatuurweergave, snelle opwarmtijd en automatische slaap- en uitschakelfuncties. Ze zijn ideaal voor zowel hobbyisten als professioneel gebruik.
  • Soldeerstift: Weller heeft een breed scala aan soldeerstiften, ook wel soldeerpunten genoemd, die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en soldeerstations. Deze stiften zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en materialen, waaronder koper, nikkel en chroom. Ze zijn gemakkelijk te vervangen en zorgen voor efficiënt solderen.
  • Soldeerdraad: Weller biedt soldeerdraad van hoge kwaliteit voor een betrouwbare en duurzame soldeerverbinding. De soldeerdraad is verkrijgbaar in verschillende legeringen en diameters, afhankelijk van de vereisten van de soldeerklus. Weller soldeerdraad staat bekend om zijn goede vloei-eigenschappen en minimale oxidatie.
  • Soldeergasvulling: Voor draadloos solderen biedt Weller ook soldeergasvullingen voor gebruik met draadloze soldeerbouten. Deze gasvullingen bevatten een mengsel van butaangas dat zorgt voor een consistente en regelbare vlam voor het solderen van verschillende materialen.
  • Soldeerhandschoenen: Om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen, biedt Weller ook soldeerhandschoenen. Deze handschoenen zijn gemaakt van hittebestendig materiaal om de handen te beschermen tegen brandwonden tijdens het solderen. Ze bieden comfort en bewegingsvrijheid bij het hanteren van de soldeerapparatuur.

Weller is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige soldeerproducten en accessoires. Het assortiment van Weller is ontworpen om te voldoen aan de diverse behoeften van zowel professionele vakmensen als hobbyisten, en ze streven voortdurend naar innovatie en betrouwbaarheid in hun producten.

Historie Weller

Weller werd opgericht in 1945 in Duitsland door Carl E. Weller, een pionier in de soldeerindustrie. Het bedrijf begon met de productie van innovatieve soldeerbouten en soldeerstations, die al snel bekend stonden om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. In de jaren 50 en 60 groeide Weller uit tot een wereldwijd erkend merk en breidde het zijn assortiment uit met nieuwe technologieën en producten.

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Weller was de introductie van de eerste temperatuurgeregelde soldeerbout in 1958. Dit revolutionaire ontwerp bood precisie en consistentie tijdens het solderen, waardoor gebruikers betere resultaten konden behalen. Sindsdien heeft Weller voortdurend geïnnoveerd om te voldoen aan de veranderende behoeften van de industrie en nieuwe technologieën geïntroduceerd.

In de loop der jaren heeft Weller zijn productassortiment uitgebreid om te voorzien in de behoeften van zowel professionele vakmensen als hobbyisten. Ze hebben geavanceerde soldeerstations ontwikkeld met digitale displays, programmeerbare functies en geavanceerde temperatuurregeling. Daarnaast biedt Weller een breed scala aan soldeerstiften, soldeerdraad en accessoires om aan verschillende toepassingen te voldoen.