fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Wolfraam

Filters

Het merk Wolfram Industrie, ook bekend als de Tungsten Technology Group, is een gespecialiseerde leverancier van producten en oplossingen op basis van wolfraam (tungsten). Ze hebben een sterke focus op het leveren van hoogwaardige wolfraamproducten en -toepassingen voor verschillende industrieën.

Als expert op het gebied van wolfraam biedt Wolfram Industrie een breed scala aan producten, waaronder wolfraamdraden, wolfraamstaven, wolfraamplaten, wolfraamfolies en andere op maat gemaakte wolfraamcomponenten. Deze producten worden vaak gebruikt in sectoren zoals de luchtvaart, ruimtevaart, elektronica, energie, medische technologie en chemie.

Wolfram Industrie hecht veel waarde aan kwaliteit en innovatie. Ze hebben geavanceerde productiefaciliteiten en streven ernaar om voortdurend nieuwe en verbeterde wolfraamoplossingen te ontwikkelen. Ze werken nauw samen met hun klanten om aan hun specifieke eisen en behoeften te voldoen, en bieden technisch advies en ondersteuning bij het selecteren en toepassen van wolfraammaterialen.

Daarnaast hecht het merk Wolfram Industrie veel belang aan duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Ze nemen maatregelen om hun productieprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken en streven ernaar om de impact van hun activiteiten op het milieu te minimaliseren.

Met hun uitgebreide kennis van wolfraam en hun toewijding aan kwaliteit en innovatie, is Wolfram Industrie een betrouwbare partner voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige wolfraamproducten en -oplossingen. Ze blijven zich inzetten voor het leveren van technisch geavanceerde en duurzame oplossingen om aan de diverse behoeften van hun klanten te voldoen.

Wolfraam elektroden

Wolfraam elektroden worden veel gebruikt in verschillende lasprocessen vanwege de uitstekende eigenschappen van het wolfraammetaal. Wolfraam is een van de meest geschikte materialen voor elektroden vanwege de hoge smelttemperatuur, de goede elektrische geleidbaarheid en de lage thermische uitzetting.

Een van de belangrijkste toepassingen van wolfraam elektroden is bij het TIG-lassen (Tungsten Inert Gas lassen) en het plasma lassen. In TIG-lassen wordt een niet-verbruikbare wolfraam elektrode gebruikt om een elektrische boog te genereren die het werkstuk smelt. Het wolfraam fungeert als een stabiele en hittebestendige elektrode die lang meegaat en bestand is tegen hoge temperaturen.

Wolfraam elektroden zijn ook geschikt voor het lassen van andere metalen zoals staal, roestvrij staal, aluminium en koperlegeringen. Ze bieden een stabiele boog en zorgen voor een goede warmteoverdracht naar het werkstuk. Bovendien hebben ze een lage neiging tot contaminatie, wat belangrijk is om hoogwaardige lassen te verkrijgen.

Wolfraam elektroden zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes om aan verschillende lasbehoeften te voldoen. Ze kunnen ook worden gelegeerd met andere metalen zoals thorium, cerium of lanthaan om de eigenschappen van de elektrode te verbeteren, zoals de startstroom, de booglengte en de stabiliteit.

Het gebruik van wolfraam elektroden vereist wel enige ervaring en kennis van de lasprocessen. Het is belangrijk om de juiste elektrodediameter, stroominstellingen en beschermgas te kiezen om optimale resultaten te bereiken.

Over het algemeen staan wolfraam elektroden bekend om hun duurzaamheid, hoge warmtebestendigheid en goede elektrische geleidbaarheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veeleisende laswerkzaamheden.

Interesse in meer las gerelateerde artikelen?

Bij Kippers bieden wij nog veel meer producten aan die voor jou relevant kunnen zijn. Wij zijn kenners op het gebied van lasapparatuur en materiaal. Hieronder staan een paar categorieën die deel uit maken van ons complete las assortiment: