fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down
Filters

HEUER is een Duits merk van hoogwaardige bankschroeven en spantechnologieën. Het bedrijf werd opgericht in het Duitse Keulen en is sindsdien een toonaangevende fabrikant van precisiebankschroeven en spangereedschappen voor industriële, ambachtelijke en huishoudelijke toepassingen.

Een van de kenmerken van HEUER is de hoge kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten. Het bedrijf gebruikt alleen hoogwaardige materialen en geavanceerde productietechnologieën om producten te maken die bestand zijn tegen zware belastingen en lang meegaan. HEUER-bankschroeven zijn bijvoorbeeld gemaakt van hoogwaardig gietijzer en hebben nauwkeurig bewerkte geleidestangen en bekken die ervoor zorgen dat werkstukken veilig en nauwkeurig worden vastgehouden.

HEUER heeft een lange geschiedenis van innovatie en heeft verschillende octrooien en onderscheidingen ontvangen voor zijn producten. Het bedrijf was bijvoorbeeld een van de eerste fabrikanten die bankschroeven ontwikkelde met een snelspanmechanisme, waardoor het sneller en gemakkelijker werd om werkstukken vast te houden en te verwijderen. HEUER-bankschroeven worden wereldwijd gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder de luchtvaartindustrie, de automobielindustrie, de machinebouw en de houtbewerking.

Draaiplateau HEUER

HEUER heeft draaiplateaus ontwikkeld voor gebruik in de industrie en bijvoorbeeld bij autoreparaties. Deze draaiplateaus zijn ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met een bankschroef en kunnen worden gebruikt om werkstukken op te plaatsen en in verschillende posities te draaien en vast te zetten.

HEUER draaiplateaus zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals gietijzer en zijn zeer duurzaam en stabiel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen en werkstukken.

Een van de belangrijkste kenmerken van HEUER draaiplateaus is de nauwkeurigheid en precisie waarmee ze kunnen worden ingesteld. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen waarbij zeer nauwkeurige bewerkingen moeten worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld bij het draaien van fijne onderdelen.

Daarnaast zijn HEUER draaiplateaus ook ergonomisch ontworpen, met een eenvoudig te bedienen hendel en een soepele beweging. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en dat de gebruiker zich op het werk kan concentreren zonder zich zorgen te maken over de positionering van het werkstuk.

Bankschroeven HEUER

Bankschroeven worden gebruikt om werkstukken vast te houden tijdens het bewerken of lassen en zijn een essentieel onderdeel van elke werkplaats. De bankschroeven van HEUER zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals gietijzer en zijn zeer duurzaam en stabiel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen en werkstukken.

De mogelijkheid tot het nauwkeurig en precies instellen van de HEUER bankschroeven zorgt ervoor dat er nauwkeurige bewerken kunnen worden uitgevoerd met het gereedschap. Dit is belangrijk bij bijvoorbeeld het frezen of boren van kleine onderdelen. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de bankschroeven eenvoudig te bedienen zijn in een soepele beweging. Hierdoor is het gereedschap makkelijk in gebruik. Bovendien zijn HEUER bankschroeven voorzien van speciale kaken die het werkstuk stevig vasthouden zonder deze te beschadigen. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare grip, zelfs bij het werken met kwetsbare materialen.

Historie HEUER

HEUER is een gereedschapsmerk dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland, waar het in 1864 werd opgericht als fabrikant van ankeronderdelen voor klokken. Al snel breidde het bedrijf zich uit naar de productie van precisiegereedschappen, waaronder bankschroeven. In 1915 introduceerde HEUER zijn bekende bankschroef, die beroemd werd om zijn precisie en duurzaamheid.

Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde het bedrijf naar Duitsland, waar het zich vooral richtte op de productie van bankschroeven en spangereedschappen van hoge kwaliteit. In 1952 werd de HEUER bankschroef gepatenteerd en het bedrijf bleef zich ontwikkelen en uitbreiden in de decennia die volgden. In de jaren ‘70 en ‘80 werden nieuwe producten geïntroduceerd, waaronder verstelbare haakse slijpmachines en elektrische schroevendraaiers.

In de jaren ‘90 werd het assortiment van HEUER verder uitgebreid met onder andere klemmen en zaagbladen. Tegenwoordig is het bedrijf een gewaardeerd merk in de gereedschapsindustrie, bekend om zijn kwaliteit en precisie. HEUER is nog steeds gevestigd in Duitsland en produceert een breed scala aan hoogwaardige gereedschappen voor verschillende toepassingen.

In de loop der jaren heeft HEUER veel prijzen en erkenning ontvangen voor zijn producten en innovaties. Zo ontving het bedrijf in 2009 de "Red Dot Design Award" voor zijn QuickConvert-adapter, die het mogelijk maakt om snel van boorkop te wisselen zonder gereedschap. HEUER blijft zich inzetten voor innovatie en het ontwikkelen van gereedschappen van de hoogste kwaliteit, met als doel zijn klanten te helpen om hun werk zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk uit te voeren.