• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Kolomboormachines

Kolomboormachine Kopen

Een ander woord voor kolomboormachine is tafelboormachine of zuilmachine. Met deze boormachine kunt u uiterst secuur en loodrecht boren. Een kolomboormachine is een boormachine die met een voetplaat vaststaat op de vloer, op een tafel of op een werkbank. Tussen de ondergrond waarop van de boormachine en de boor zelf, zit een tafel. Deze tafel is te verstellen in verschillende hoogtes en vaak ook in hoeken. Op deze tafel kunt u het materiaal waarin u wilt boren leggen en vastklemmen. Als u het materiaal heeft vastgeklemd kunt u de hendel aan de zijkant van het apparaat gebruiken om de boor omhoog en omlaag te brengen. Hierbij kunt u op de schaal zien wat de diepte is. Het is zelfs mogelijk om een dieptestop in te stellen, zodat u nooit per ongeluk verder kunt boren dan de gewenste diepte. Door de dieptestop en doordat u door middel van de hendel de boor loodrecht naar beneden kan bewegen, kunt u dus erg nauwkeurig en foutloos boren.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een kolomboormachine?

Een kolomboormachine is een ideaal apparaat voor professionals, maar ook voor doe-het-zelvers. Maar waar moet u nou op letten bij het aanschaffen van een kolomboormachine? Een belangrijke eigenschap van een kolomboormachine is veelzijdigheid. De volgende onderdelen zouden genoeg opties moeten bieden:

  • Hoogte en hoeken van de tafel
  • Boordiepte
  • Binnendiameter van de boorhouder
  • Toerental

De tafel van een goede kolomboor is op verschillende hoogtes en in verschillende hoeken in te stellen. Ook de maximale boordiepte is van belang. Als u diep kan boren, kunt u de boormachine voor meer projecten gebruiken. Daarnaast moet u ook letten op de binnendiameter van de boormachine. De snelspanboorhouder van de machine heeft een bepaalde binnendiameter. Hoe groter deze diameter is, hoe meer boren u kunt gebruiken. Het is gebruikelijk dat u deze diameter kan instellen van 1,5 mm tot 13 mm. Tot slot bepaalt het mogelijke toerental ook hoe veelzijdig de kolomboormachine is. Verschillende materialen moeten geboord worden met verschillende toerentallen. Hoe hoger het mogelijke toerental, hoe meer materialen u kunt bewerken. Zo zou u dus behalve hout, nog met vele andere materialen kunnen werken. De twee kolomboor freesmachines waar u uit kunt kiezen zijn:

Kolomboormachine gewicht

Een andere eigenschap waar u op moet letten bij het kopen van een kolomboormachine is de stevigheid en het gewicht. Met een stevige en zware kolomboormachine werkt u namelijk het meest nauwkeurig. Het zware gewicht van de boormachine voorkomt namelijk dat hij gaat zwalken tijdens het boren. U herkent een stevige kolomboormachine aan een grote voetplaat, een kolom met een grote diameter en aan de hoeveelheid metaal dat in de machine is verwerkt. Naast dit belangrijke voordeel, gaat een zwaardere en stevige kolomboormachine ook nog een stuk langer mee.

Bekijk ons andere assortiment boormachines ook: