• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Boormachines

Boormachines
Groot assortiment boormachines. kolomboormachines, freesmachines, magneetboormachines en toebehoren. Allemaal hoogwaardige kwalteit en van de bekende merken o.a. OPTIMUM en EUROBOOR.

Boormachines komen in vele vormen en maten en zijn niet simpelweg handboormachines voor het snelle boorwerk. Boormachines kunnen naast gaten creƫren in materialen zoals hout, plastic en verschillende metalen, maar kunnen ook ingezet worden om te frezen. Bij deze techniek wordt er materiaal doormiddel van een freeskop verwijderd.

Verschillende boren

Boren zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen, elk met een eigen doel en techniek.

Met een spiraalboor wordt restmateriaal via de spiraal van de boor afgevoerd. Hoe dieper de boor zich in het materiaal bevindt, hoe meer weerstand er ontstaat, hierdoor moet de boor meer kracht uitoefenen.

Boren in hout

Omdat boren in hout met een spiraalboor rafelige randjes kan opleveren, wordt er voor houtsoorten meestal een houtboor gebruikt waardoor de rand van het hout gladder wordt.

Wrijving

Door de wrijving van boren ontstaat er veel warmte, daarom worden metalen veelal afgekoeld door koelvloeistof of simpelweg water. Dit voorkomt dat de boor te warm wordt en eventueel kan beschadigen.