• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Lasapparatuur

Lasapparatuur
Komt u er online niet uit, of heeft u een technische vraag? Bel ons of kom langs in onze winkel wij kunnen u er alles over vertellen!

MIG lassen
Bij dit lasproces wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt een plasmaboog gevormd. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet dienst als toevoegmateriaal. MIG/MAG lassen is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid.

Elektrode lassen
Elektrode lassen (ook wel booglassen genoemd) met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Hierbij wordt een afsmeltende elektrode gebruikt. Er wordt geen toegevoegd beschermgas gebruikt, omdat dat wordt gevormd uit de beklede elektrode.

Plasma snijden
Plasma snijden is een snijtechniek met behulp van een plasmasnijmachine (plasmasnijder) voor het snijden van plaatmetaal met behulp van plasma. Het plasma wordt met een elektrische vlamboog opgewekt.

TIG lassen
TIG lassen behoort tot de categorie 'elektrisch booglassen'. De techniek werkt met een niet-afsmeltende elektrode. Deze maakt van wolfraam, waaraan soms kleine hoeveelheden andere stoffen worden toegevoegd om de kwaliteit van de las boog te verbeteren. Las toevoeg materiaal wordt apart, handmatig in het smeltbad toegevoegd.